Are you a participant?

39 Spectacular Guess the Animal Quiz Questions for Kids and Adults

39 Spectacular Guess the Animal Quiz Questions for Kids and Adults

Quizzes and Games

Leah Nguyen 25 Nov 2022 5 min read

Looking for a fun animal-related quiz to liven up a Friday night or to make learning more enjoyable for your students?

Look no further because our Guess the animal quiz is here to open the door to the animal kingdom’s mighty and extraordinary wonders. It’s got visuals, sounds, and mental exercises to keep all those fur-loving brains entertained.

Score all of them right in this animal guessing game and we will give you the certified animal lover award🏅 But remember, cheetahs get nothing.

Be more inspired with AhaSlides Rainbow Wheel, or make a physicial DIY Spinner Wheel at home!

Random Animal Generator – Choose a Round

Inspired by Randomlist

Round 1: Picture Round

A picture is worth a thousand words. Can you guess what animal is this by looking at our picture? Start off lightly with this super easy round👇

#1 – This is a dog.

closed-up picture of a raccoon
Guess the Animal
  • Yep, I recognise that nose
  • No way!

Answer: No way!

#2 – The correct name for this fish is:

a blobfish lying on the ground looking desperate
Guess the Animal
  • Bobfish
  • Globfish
  • Blobfish
  • Triflefish
  • Your uncle’s bald head after staring at the sun for 2 hours

Answer: Blobfish

#3 – This is a baby hedgehog.

a baby echidna
Guess the Animal
  • True
  • False

Answer: False. This is a baby echidna.

#4 – What animal is this?

a gecko
Guess the Animal

Answer: A gecko

#5 – What animal is this?

a Chinese striped hamster
Guess the Animal

Answer: A Chinese striped hamster

#6 – What animal is this?

an alpaca looking directly at you
Guess the Animal

Answer: An alpaca

#7 – What animal is this?

a mosaic image of a red panda

Answer: A red panda

#8 – What animal is this?

a lemur in the children movie Madagascar - part of the AhaSlides guess the animal quiz

Answer: A lemur

💡 Do you know you can create and play thousands of quizzes like this on AhaSlides? Check them out here!

Round 2: Advanced Picture Round

Feeling confident from the last round? Keep that positive attitude; this advanced picture round won’t be that easy…

#9 – What animal is this?

a dog's nose close-up

Answer: A dog

#10 – What animal is this?

a panther looking fiery with light brown fur
An Alternative to Animal Kingdom Quizzes

Answer: A panther

#11 – What animal is this?

an otter's skull
  • An otter
  • A seal
  • An alien
  • A fox

Answer: An otter

#12 – What animal is this?

​​

zoomed-in image of clownfish Nemo's orange scales and white stripes

Answer: A clownfish

#13 – What animal is this?

zoomed-in picture of a wolf's fur

Answer: A wolf

#14 – Is this animal a wolf or a dog?

picture of a painted wolf
  • A wolf
  • A dog

Answer: This is a painted wolf

#15 – This animal is:

picture of a guanaco standing on the field
  • A llama
  • A vicuña
  • A guanaco
  • An alpaca

Answer: A guanaco

#16 – This animal is:

picture of a flying lizard standing on a human's hand
  • A flying lizard
  • A dragon
  • A charizard
  • A flying gecko

Answer: A flying lizard

Round 3: Guess the Animal Sound

Headphones on – you’ll need them for this animal sound quiz. Listen to the sound, identify the animal that makes it and bring home 8 out of 8 points.

#17 – This animal is:

Answer: A lion

#18 – This animal is:

Answer: A pod of killer whales

#19This animal is:

Answer: A frog

#20This animal is:

Answer: A candle of anteaters

#21This animal is:

Answer: A wolf

#22This animal is:

Answer: A troop of gibbons

#23This animal is:

Answer: A leopard

#24This animal is:

Answer: A harbour seal

Round 4: Guess the Animal General Knowledge 

Make your biology teacher proud by answering all 5 general knowledge questions correctly. 

#25 – What are the two mammals that lay eggs?

Answer: Echidnas and duck-billed platypuses

#26 – Which animal spends 90% of its day sleeping?

Answer: Koala

#27 – What are baby goats called?

Answer: Kids

#28 – How many hearts does an octopus have?

Answer: Three 

#29 – What fishes are famous for being the most venomous fish in the world?

Answer: Stonefishes

Round 5: Guess the animal riddles

Take a few quiz questions in riddle form. Who are these 5 animals below?

#30 – I grow down as I grow up. What am I?

Answer: A goose

#31 – My name sounds like something you would eat for a dessert. What am I?

Answer: A moose

#32 – I wear my shoes to bed. My mane is the best. What am I?

Answer: A horse 

#33 – I have two eyes in the front and a thousand eyes in the back. What am I?

Answer: A peacock

#34 – I came from an egg but I have no legs. I’m cold outside and I can bite. What am I?

Answer: A snake

Keep your audience a-moosed


Get creative quizzes for total engagement with AhaSlides’ free template library.

Bonus Round: Shrimply-the-Best Animal Puns

Fill the blank in the pun with an animal name. You’ll have a whale of a time figuring these out 🐋

#35 – Why is the bird sad? Because she is a …

Answer: Bluebird

#36 – Wanna go on a picnic? … lunch.

Answer: Alpaca

#37 – What’s the difference between a piano and a fish? You can’t … fish

Answer: Tuna

#38 – Why do crabs never donate to charity? Because they are …

Answer: Shellfish

#39 – What does a dad do when his son gets an A in maths? He gives him his … of approval.

Answer: Seal

Make a Free Quiz with AhaSlides!


In 3 steps you can create any quiz and host it on interactive quiz software for free...

Alternative Text

01

Sign Up for Free

Get your free AhaSlides account and create a new presentation.

02

Create your Quiz

Use 5 types of quiz question to build your quiz how you want it.

Alternative Text
Alternative Text

03

Host it Live!

Your players join on their phones and you host the quiz for them!

Use this reference code when you checkout: AHAXMAS21

⭐ Cyber Black Deal ✌️ 30% off for 3 months. Offer ends 1st December 2022 ⭐