Are you a participant?

40 Free Sports Quiz Questions and Answers to Test your Sports Knowledge

40 Free Sports Quiz Questions and Answers to Test your Sports Knowledge

Quizzes and Games

Leah Nguyen 16 Aug 2022 5 min read

Sports have been with us for millennia, but how much do we really know them? Do you have what it takes to step up to the challenge and answer all these 40 sports quiz questions correctly?

Out of AhaSlides’s General Knowledge Quiz, this sports quiz about sports has a little bit of something for everyone and will put your sports knowledge to the test with 4 categories. It’s nice and general, so it’s perfect for family and friend gatherings or quality bonding time with your favourite people.

Now, ready? Get set, go!

Round #1 – General Sports Quiz 

Let’s start general – 10 questions on sports from all over the world.

#1 – How long is a marathon?

Answer: 42.195 kilometres (26.2 miles)

#2 – How many players are there on a baseball team?

Answer: 9 players

#3 – Which country won the World Cup 2018?

Answer: France

#4 – What sport is considered the “king of sports”?

Answer: Soccer

#5 – What are the two national sports of Canada?

Answer: Lacrosse and ice hockey

#6 – What team won the first NBA game in 1946?

Answer: The New York Knicks

#7 – In which sport would you have a touchdown?

Answer: American football

#8 – In which year did Amir Khan win his Olympic boxing medal?

Answer: 2004

#9 – What is Muhammad Ali’s real name?

Answer: Cassius Clay

#10 – For which team did Michael Jordan spend most of his career playing?

Answer: Chicago Bulls

Round #2 – Ball Sports Quiz

Ball sports are games that involve a ball to play. Bet you didn’t know that, eh? Try to guess all the ball sports in this round through images and riddles.

#11 – What sport is played with this ball? 

a red dodgeball
  • Lacrosse
  • Dodgeball
  • Cricket
  • Volleyball

Answer: Dodgeball

#12 – What sport is played with this ball?

tennis balls and a racket to play tennis
  • Racquetball
  • TagPro
  • Stickball
  • Tennis

Answer: Tennis

#13 – What sport is played with this ball?

a black 8 ball used in billiard sport
  • Pool 
  • Snooker
  • Water polo
  • Lacrosse

Answer: Pool

#14 – What sport is played with this ball?

a white baseball ball
  • Cricket
  • Golf 
  • Baseball
  • Tennis

Answer: Baseball

#15 – What sport is played with this ball?

a cycle polo ball lying on the ground
  • Irish road bowling
  • Hockey
  • Carpet bowls
  • Cycle polo

Answer: Cycle polo

#16 – What sport is played with this ball?

​​

croquet balls
  • Croquet
  • Bowling
  • Table tennis
  • Kickball

Answer: Croquet

#17 – What sport is played with this ball?

water polo ball
  • Volleyball
  • Polo
  • Water polo
  • Netball

Answer: Water polo

#18 – What sport is played with this ball?

a lacrosse ball lying on a lacrosse stick
  • ​​Polo
  • Rugby
  • Lacrosse
  • Dodgeball

Answer: Lacrosse

#19 – What sport is played with this ball?

a Handball Ball
  • Volleyball
  • Soccer
  • Basketball
  • Handball

Answer: Handball

#20 – What sport is played with this ball?

a cricket ball
  • Cricket
  • Baseball
  • Racquetball
  • Padel

Answer: Cricket

Round #3 – Water Sports Quiz

Trunks on – it’s time to get in the water. Here are 10 questions on water sports that are. cool for the summer, but heated in this fiery sports quiz competition🔥.

#21 – What sport is famously known as water ballet?

Answer: Synchronised swimming

#22 – What water sport can be played by up to 20 people in a team?

Answer: Dragon boat racing

people rowing in a dragon boat racing

#23 – What is water hockey’s alternative name?

Answer: Octopush

#24 – How many paddles are used in a kayak?

Answer: One

#25 – What is the oldest water sport ever recorded?

Answer: Diving

#26 – Which swimming style is not allowed in the Olympics?

  • Butterfly
  • Backstroke
  • Freestyle
  • Dog paddle

Answer: Dog paddle

#27 – Which of the following is not a water sport?

  • Paragliding
  • Cliff diving
  • Windsurfing
  • Rowing

Answer: Paragliding

#28 – Sort the male Olympic swimmers in order of most gold medals to least.

  • Ian Thorpe
  • Mark Spitz
  • Michael Phelps
  • Caeleb Dressel

Answer: Michael Phelps – Mark Spitz – Caeleb Dressel – Ian Thorpe

#29 – Which country has the most Olympic gold medals in swimming?

  • China
  • The USA
  • The UK
  • Australia

Answer: The USA

#30 – When was water polo created?

  • 20th century
  • 19th century
  • 18th century
  • 17th century

Answer: 19th century

Round #4 – Indoor Sports Quiz

Get out of the elements and into a dark, enclosed space. Whether you’re a table tennis fan or an esports nerd, these 10 questions will help you appreciate the great sporting indoors.

#31 – Pick the games that feature in Esports competitions.

  • Dota
  • Super Smash Bros
  • Outlast
  • Call of Duty
  • Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm
  • Melee
  • Marvel vs Capcom
  • Overwatch

Answer: Dota, Super Smash Bros, Call of Duty, Melee, Overwatch

#32 – How many times did Efren Reyes win the World Pool League championship?

  • One
  • Two
  • Three
  • Four

Answer: Two

#33 – What is 3 strikes in a row called in bowling?

Answer: A turkey

#34 – What year did boxing become a legal sport? 

  • 1921
  • 1901
  • 1931
  • 1911

Answer: 1901

#35 – Where is the largest bowling centre located?

  • US
  • Japan
  • Singapore
  • Finland

Answer: Japan

#36 – Which sport uses a racket, a net, and a shuttlecock?

Answer: Badminton

#37 – How many players are there in a futsal (indoor soccer) team?

Answer: 5

#38 – Of all the fighting sports below, which sport wasn’t practised by Bruce Lee?

  • Wushu
  • Boxing
  • Jeet Kune Do
  • Fencing

Answer: Wushu

#39 – Which basketball players below have their own signature shoes?

  • Larry Bird
  • Kevin Durant
  • Stephen Curry
  • Joe Dumars
  • Joel Embiid
  • Kyrie Irving

Answer: Kevin Durant, Stephen Curry, Joel Embiid, Kyrie Irving 

#40 – Where did the term “billiard” originated from?

  • Italy
  • Hungary
  • Belgium
  • France

Answer: France

Not happy with what you found? Check out …

Football quiz

Below you’ll find 20 multiple choice football quiz questions and answers, all for you to play yourself or to host for a bunch of football fans.

Would You Rather Funny Questions

Try 100+ best Would You Rather Funny Questions if you want to be a great host or help your beloved friends and family see each other in a different light to express their creative, dynamic, and humorous sides. 

Make a Free Quiz with AhaSlides!


In 3 steps you can create any quiz and host it on interactive quiz software for free...

Alternative Text

01

Sign Up for Free

Get your free AhaSlides account and create a new presentation.

02

Create your Quiz

Use 5 types of quiz question to build your quiz how you want it.

Alternative Text
Alternative Text

03

Host it Live!

Your players join on their phones and you host the quiz for them!

Use this reference code when you checkout: AHAXMAS21

⭐ Cyber Black Deal ✌️ 30% off for 3 months. Offer ends 1st December 2022 ⭐